Unul din sase romani cu credite la banca are restante de peste 30 de zile, potrivit BNR. In total, cei peste 700.000 de romani cu intarzieri la plata ratelor datoreaza bancilor aproape 2 miliarde de euro. Iar suma creste de la o luna la alta. In august, numarul restantierilor cu intarzieri de peste o luna la plata ratelor a atins 726.000 de persoane, in crestere cu 8.000 de oameni fata de luna precedenta. Pe de alta parte, banca centrala noteaza ca 4,3 milioane de romani s-au imprumutat fie de la banci, fie de la institutii financiare nebancare, fie de la ambele. Adica, una din sase persoane are restante.

Potrivit datelor Biroului de Credit, creditele cu probleme se ridica la peste 1,9 miliarde de euro, in crestere puternica fata de august 2011.

Chiar daca imprumuturile cu cele mai mari intarzieri la plata, de peste 90 de zile, s-au redus, se constata ca reesalonarea creditelor nu prea a avut efect in ultima perioada. In plus, incertitudinile de pe piata muncii si posibila depreciere a monedei nationale prezinta in continuare riscuri pentru milioanele de romani cu credite.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)