Credite de peste 5,5 miliarde de lei (1,27 mld. euro) acordate populatiei aveau intarzieri la plata mai mari de 90 de zile la finalul lunii februarie, fiind trecute de banci in categoria pierdere, ceea ce inseamna ca sansele de recuperare a acestora sunt aproape nule. Volumul restantelor mai mari de 90 de zile a crescut cu echivalentul a 40 mil. euro pe parcursul lunii februarie, in conditiile in care peste 18.000 de clienti au intrat in categoria rau-platinicilor, iar numarul restantelor a depasit pragul de un milion, potrivit datelor BNR, citate de ZF.

Soldul total al restantelor acumulate de populatie ajungea la 7,7 miliarde de lei (1,77 mld. euro) in februarie, in timp ce numarul clientilor rau-platnici depasea 708.000 de persoane. Numarul restantierilor a revenit din nou peste pragul de 700.000 de debitori dupa ce in decembrie si ianuarie coborase la un minim de 690.000 de persoane.

Cele mai mari probleme se inregistrau in cazul creditelor in lei, dar greul abia vine. Restantele la euro vin insa puternic din urma, depasind in februarie pentru prima data echivalentul a 3 miliarde de lei (690 mil. euro). Totodata, sumele cu intarzieri mai mari de 30 de zile trecute in categoria alte valute ajungeau la 1,5 miliarde de lei in februarie, nivel aproape dublu comparativ cu aceeasi perioada din 2011. Mai multe pe www.zf.ro.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)