Potrivit datelor Institutului National de Statistica, in 2010, peste 73% dintre romani nu au apelat la medic cand au avut nevoie. Motivul: costurile unei vizite medicale. Carenta sistemului in acest domeniu a lansat noi produse bancare, gata sa ajute clientii, insa tot pe cei care au de unde pune de-o parte ceva bani lunar. Bancile aduc in prim plan o nisa cu potential in Romania, inca neexploatata: credite pentru servicii medicale.

OTP Bank Romania, a lansat anul trecut produsul “Creditul pentru sanatate”. Acesta se adreseaza persoanelor care au nevoie de bani pentru diverse tratamente medicale sau interventii chirurgicale. Imprumutul poate fi accesat prin intermediul unor clinici medicale partenere. Pacientii pot imprumuta maxim 21.000 de lei, iar creditul poate fi rambursat in cel mult patru ani. Doritorii nu au nevoie de avans sau girant, iat imprumutul se acorda pe baza facturii emise de clinica medicala respectiva.

In cadrul clinicilor Regina Maria, pacientii pot plati in rate serviciile medicale prin accesarea creditului de consum Flexicredit de la Raiffeisen Bank in conditii preferentiale, beneficiind de o reducere de 1% la dobanda. Imprumutul poate fi in lei sau euro, cu dobanda fixa sau variabila. Clientii au nevoie de o recomandare din partea Regina Maria pentru a beneficia de Flexicredit cu dobanda preferentiala.

Daca sunteti pacient al Medcenter, puteti accesa un credit pentru servicii medicale de la Banca Transilvania. Produsul a fost lansat in luna august, face parte din programul START BT si presupune plata serviciilor sub forma de trei rate lunare fara dobanda, indiferent de valoarea pachetului.

Banca Italo Romena acorda credite pentru sanatate in valoare de cel mult 10.000 de euro sau echivalentul in euro. Imprumutul poate fi rambursat in maxim 60 de luni si se acorda clientilor cu varsta de pana in 58 de ani.

Cardurile de credit partenere – Sanatate in rate

Tot mai multe clinici au devenit partenere ale bancilor. Astfel clientii isi pot achita in rate tratamentele prescrise aici. De exemplu, in centrele Medsana puteti accesa servicii medicale in rate prin intermediul cardurilor de credit Alpha Bank. Astfel toti posesorii de carduri de credit: AlphaCard Visa Credit RON, Alpha MasterCard Credit RON, AlphaCard Visa Gold RON pot efectua plata in rate cu dobanda zero pentru oricare din serviciile Medsana.

Arcadia Hospital, ofera pacientilor posibilitatea sa achite serviciile medicale sub forma de 12 rate lunare, fara dobanda sau comision. Acest lucru poate fi facut prin cardurile de credit Card Avantaj de la Credit Europe Bank, Bonus Card de la Garanti Bank, Credit Card de la Raiffeisen Bank si Cardurile de credit de la Banca Transilvania.

Sanatate cu reduceri

Si alte banci au incheiat parteneriate cu spitale sau clinici, inclusiv stomatologice si de infrumusetare, iar aceste acorduri va aduc bonusuri/reduceri. Preturile platite prin cardurile partenere sunt mai ieftine si cu pana 50% fata de lista de preturi standard.

De exemplu, Cardul de credit EVA.RO destinat doamnelor si domnisoarelor, de la Libra Internet Bank, are atasat un sistem de reduceri la cumparaturi si la servicii medicale de calitate, in reteaua de locatii partenere. Cardul iti aduce reduceri de 50% in clinicile partenere.

Pentru Clientii Unicredit Tiriac Bank, care detin un Card de Credit, Centrul Medical Unirea ofera un discount de 8% la toate serviciile oferite la policlinicile CMU din reteaua proprie.

Card de sanatate direct de la clinica GRAL Medical

Incepand cu luna noiembrie 2011 apare un produs nou pe piata, marca Gral Medical si anume: Cardul cu Acumulare Favor. In primul rand cardul Favor este un card de sanatate cu “acumulare” asa cum spune si denumirea. Acest lucru inseamna ca pe el se acumuleaza bani, iar acestia raman pe card atata timp cat doreste titularul. Altfel spus, suma acumulata pe card nu se pierde la sfarsitul anului.

In al doilea rand cardul cu acumulare Favor poate fi folosit de toti membrii familiei (parinti, copii, frati etc).  Atunci cand pacientul este pus in situatia in care o ruda are probleme de sanatate, cardul Favor protejeaza intreaga familie. In al treilea rand cardul iti ofera flexibilitate maxima la acumulare (lunar, ocazional sau ambele) si accesul la toate serviciile medicale cu reduceri semnificative.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)