Ministerul Agriculturii intentioneaza sa ofere fermierilor romani posibilitatea de a achizitiona terenuri agricole dupa liberalizarea pietei funciare de la 1 ianuarie 2014, iar acest aspect poate fi reglementat daca bancile vor accepta garantarea cu respectivele terenuri in momentul accesarii unui credit. “Vrem sa intarim capacitatea sectorului agricol din Romania si sa dam posibilitatea fermierilor ca atunci cand doresc sa faca credite sa se gajeze cu terenul agricol. Prin aceasta facilitate facem un prin pas pentru intarirea competitivitatii fermierilor din Romania vor avea acces sa cumpere terenuri agricol punand gaj chiar terenurile respective. Pana acum acest lucru nu era permis. Daca vom reusi este un prim semn din partea bancilor ca vor fi mai deschise catre sectorul agricol”, a spus Constantin.

Seful MADR a subliniat ca aplicarea acestei facilitati este importanta pentru ca de la 1 ianuarie 2014 se liberalizeaza piata funciara din Romania.

“Dupa 1 ianuarie 2014 vom avea o infuzie de investitori straini care vor dori sa cumpere terenuri in Romania. Daca terenurile respective raman in agricultura, vor aduce tehnologie noua si vor crea in Romania. Nu este o problema mare, dar in egala masura trebuie sa intarim competitivitatea fermierilor romani sa aiba el acces primul la terenurile agricole din aceasta tara”, a mai afirmat ministrul Agriculturii.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)