Volksbank Romania anunta noua sa filosofie de creditare: imprumuturi usor de inteles, doar cu dobanda si fara comisioane si o politica responsabila de creditare, sustinuta prin marjele mai mici practicate la creditele in Lei, fata de cele in valuta, se arata intr-un comunicat de presa. De asemenea, clientii vor obtine noi avantaje de cost, prin oferirea gratuita a politelor de asigurare de viata si pentru imobilele ipotecate.

Noile credite sunt lansate odata cu aplicarea noilor norme de creditare, pentru care Volksbank a obtinut aprobarea BNR. “Daca e sa ne uitam si la jumatatea plina a paharului, am invatat din experienta clientilor nemultumiti. Am inteles ca-si doresc credite cu structuri de costuri simple, iar dorinta lor se reflecta acum in noile produse Volksbank”, a declarat, Iulia Oancea, directorul diviziei de Product Development din cadrul Volksbank Romania.

In cazul creditelor pentru locuinte in Euro, Volksbank practica o marja fixa pe toata durata contractului de 6,5% peste dobanda de referinta, in timp ce marja la creditele Casa in Lei este de 4,5%. Dobanzile la creditele in Euro se ajusteaza trimestrial, in functie de Euribor la 3 luni. Dobanzile la Lei se ajusteaza semestrial, iar indicatorul de referinta este Robor la 6 luni. in prezent, dobanzile sunt de 7,27% pe an la creditul Casa in Euro, respectiv de 9,66% la creditul Casa in Lei. Volksbank nu percepe comisioane pentru analiza dosarului, nici pentru administrare credit, nici pentru retragerea de numerar, nici pentru OP-ul conditionat  (in cazul refinantarilor).

In cazul creditelor de consum cu ipoteca, dobanzile sunt de 7,77% pe an la Euro, respectiv de 10,16% la Lei. Creditele noi de consum cu ipoteca se acorda pe o durata maxima de 5 ani, in timp ce in cazul refinantarilor, maturitatea poate ajunge pana la 30 de ani.

Exemple de calcul
In cazul unui credit Casa in moneda europeana, de 45.000 de Euro, pe 30 de ani, DAE ajunge la 7,53%. Rata lunara este de 307,84 Euro, iar suma totala rambursata este de 110.822,40 Euro. in cazul unui credit similar, dar in moneda nationala (198.000 de Lei, pe 30 de ani), DAE ajunge la 10,11%, iar rata este de 1689,05 Lei, iar suma totala rambursata de 608.058 Lei.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)