Soldul creditului neguvernamental a crescut pentru a doua lună la rând în octombrie, cu un ritm lunar de 0.9% (și cu 2% an/an), la 218.8 miliarde lei, fiind cel mai ridicat nivel de la finalalul anului 2013, conform datelor BNR, evoluție determinată atât de climatul pozitiv din economie, dar și de redinamizarea ofertei băncilor, într-un context caracterizat prin semnale de apropiere de final a perioadei costurilor de finanțare minime, potrivit raportului macroeconimic al Bancii Transilvania.

“Se notează accelerarea creditului în RON: 1.2% lună/lună și 13.5% an/an, la 123.4 miliarde lei – maxim istoric. De asemenea, soldul creditului în valută a crescut cu un ritm lunar de 0.4% (după 10 luni de scădere), pe fondul deprecierii leului.

Nu în ultimul rând, datele BNR indică majorarea depozitelor neguvernamentale, cu 0.1% lună/lună și cu 10.8%
an/an, la 258.9 miliarde lei, evoluție determinată de dinamica componentei populație, pe fondul majorării veniturilor, dar și a intensificării gradului de prudență.

La BNR EUR/RON a scăzut cu 0.13%, la 4.5093, iar USD/RON s-a apreciat cu 0.38%, la 4.2659 -nivel maxim istoric.”

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)