Valoarea totala a creditelor restante in lei ale populatiei si firmelor, inregistrata in luna noiembrie, se cifreaza la 9,53 miliarde de lei, in crestere usoara, cu 0,2%, fata de suma raportata in octombrie, in timp ce restantele la creditele in valuta se ridicau la 12,77 miliarde de lei (echivalent), in scadere cu 1,36%, conform unui raport al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), citat de Agerpres.

Totalul creditelor in lei atingea, in noiembrie, 111,2 miliarde de lei (cu 2,2% peste valoarea din luna precedenta), din care 56 de miliarde de lei erau sume contractate de agentii economici si 52 de miliarde de lei imprumuturi facute de populatie.

Creditele in valuta totalizau 110 miliarde echivalent lei in noiembrie (cu 1,85% peste octombrie), din care 53 de miliarde de lei imprumuturi contractate de agentii economici si 55,8 miliarde de lei luate de populatie.

Bucurestenii aveau, la finele lunii septembrie, credite in lei restante in suma de 2,25 miliarde de lei si in valuta de 5,53 miliarde de lei (echivalent).

Totalul creditelor in lei contractate in Capitala ajungea la 37,15 miliarde de lei, iar al celor in valuta la 50,53 miliarde de lei.

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)