Valoarea medie a unui credit acordat de BCR pentru achizitionarea unei locuinte in Judetul Timis, in 2014, a fost de circa 163.000 lei (putin peste 37.000 euro), aproximativ similar cu valoarea medie a unui credit pentru locuinta la nivel national.

75% dintre creditele ipotecare acordate de banca in judetul Timis au fost pentru apartamente la bloc, iar restul pentru vile

41% dintre creditele acordate de BCR pentru achizitionarea unei locuinte au fost folosite pentru cumpararea apartamentelor cu 2 camere, 23% pentru cele cu 3 camere iar 11% pentru garsoniere. Peste 19% din credite au fost folosite pentru achizitionarea unei vile/case, anunta banca.

Profilul clientului

In ceea ce priveste profilul clientilor beneficiari ai creditelor acordate de BCR pentru achizitia unei locuinte, acestia sunt barbati (25 – 40 ani), casatoriti, cu studii superioare.

“De peste 9 ani colaboram cu partenerii din piata imobiliara astfel incat impreuna sa facilitam familiilor sa-si gaseasca casa de poveste pe care si-o doresc cu solutiile financiare BCR. In ultimii ani BCR s-a concentrat pe eliminarea riscurilor asociate creditelor, respectiv fluctuatia cursului valutar si fluctuatia dobanzii. In masura in care oferim clientilor dobanzi fixe atractive acestia vor prefera sa se protejeze impotriva riscului de dobanda pe perioade cat mai lungi de timp. BCR a introdus mai intai dobanda fixa pe 3 ani, apoi pe 5 ani si am facut un pas major si am introdus dobanda fixa pe 10 ani. Peste 80% dintre clientii nostri au ales in 2014 creditul ipotecar Casa Mea cu dobanda fixa pe 5 ani. Avand in vedere perioada mare de acordare a creditelor ipotecare de pana la 30 ani, ne dorim sa oferim clientilor nostri predictibilitate pe o perioada cat mai lunga de timp”, a declarat Teodor Mincu Seful Biroului Parteneri, BCR.

BCR a extins la 10 ani perioada de dobanda fixa pentru creditele ipotecare Casa Mea, dobanda fiind de numai 5.95% pentru clientii care au sau vor avea cont de salariu/pensie la BCR, comisionul de analiza fiind zero. Pentru clientii care nu au cont de salariu la BCR dobanda creste cu doar 0.2%.

BCR este prima banca din Romania care a luat decizia ca, incepand din luna octombrie 2012, sa acorde credite numai in moneda in care clientii realizeaza venitul.

“Le multumim agentiilor si dezvoltatorilor imobiliari parteneri BCR care au participat la editia cu numarul 5 a BCR Real Estate Road Show. Fata de evenimentul organizat in 2011 (prima editie a evenimentului) unde vorbeam aproape exclusiv de creditare in Euro si programul Prima Casa, astazi vorbim de creditarea locuintelor in moneda nationala, precum si de familii care sunt la a doua achizitie de locuinte (peste 25% din clientii in 2014)”, a adaugat Teodor Mincu.

EXEMPLU DE CALCUL

Exemplu de calcul pentru un credit Casa Mea in valoare totala de 160.000 lei, pe 30 de ani: DAE = 6,14% dobanda fixa 10 ani 5.95% ulterior variabila: 5,96%/an (ROBOR 6M + 3,95%); comision de analiza zero lei; cost evaluare apartament: 370 lei; valoare totala platibila: 344.046,47 lei, cost total credit: 184.046.47 lei. Exemplu valabil in luna ianuarie 2015 pentru clientii care incaseaza salariul la BCR.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)