Iunie a fost cea mai buna luna pentru creditul imo­biliar in lei, cresterea fata de mai fiind de aproape 10%, adica peste o jumatate de miliard de lei. Stocul creditelor in lei acordate de banci pentru achi­zitia de locuinte a depasit 5,9 miliarde de lei (echi­valentul a 1,35 miliarde de euro) la sfarsitul lunii iunie, triplu fata de nivelul din aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor BNR.

Creditele ipotecare in lei s-au triplat intr-un singur an

Potrivt ZF, creditele ipotecare in lei au ajuns in prezent sa re­pre­zinte aproape 15% din stocul total de finantari acordate de banci pentru achizitia de locuinte, pe fondul cresterii sem­nificative din ultimele luni determinata de scaderea do­banzilor, de restrictiile impuse de BNR la vanzarea de cre­dite in valuta si de trecerea programului Prima Casa exclusiv la varianta in lei.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)