10 judete au inregistrat luna trecuta cresteri ale creditului in lei pentru locuinte peste media pe tara de 10,5%, fata de luna anterioara, potrivit www.economica.net, care citeaza datele BNR. Iasiul este lider cu un plus de 18%, urmat de Timis, Arad, Cluj si Brasov. Bucurestiul este pe locul 6.

Totalul creditelor pentru populatie a ajuns la 35,91 miliarde de lei in aprilie, in crestere cu 1,5% fata de martie, potrivit datelor Bancii Nationale.

Valoarea creditelor pentru consum a crescut cu doar 0,5% in aprilie, pâna la 23,24 miliarde de lei, in vreme ce creditele pentru locuinte au crescut cu 10,5% pana la 4,92 miliarde de lei.

Ritmul de creditare pentru locuinte isi pastreaza amplitudinea. in martie, cresterea era de 10,3% fata de februarie.

Creditele pentru locuinte sunt in crestere

Cea mai mare crestere a creditelor pentru locuinte a inregistrat-to judetul Iasi (18%), urmat de Timis (15,9), Arad (13,4%), Cluj (12,6) si Brasov (12,1%).

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)