Potrivit unei analize macroeconomice a Băncii Transilvania, depozitele neguvernamentale au urcat cu 0.3% lună/lună și cu 8.8% an/an la 337.8 miliarde RON în iulie – nivel record – pe fondul climatului pozitiv din piața forței de muncă, tendinței ascendente a ratelor de dobândă și atitudinii prudente, în contextul deteriorării climatului macroeconomic din Zona Euro. Economiștii BT prognozează avansul depozitelor neguvernamentale cu un ritm mediu anual de 8.9% în perioada 2019-2021.

Statisticile BNR indică creșterea soldului creditului neguvernamental total pentru a cincea lună la rând în iulie, cu un ritm lunar de 1.2% (dinamică anuală în accelerare la 7.9%) la 262.6 miliarde RON – maxim istoric – evoluție susținută de nivelul redus al costurilor reale de finanțare, climatul pozitiv din piața forței de muncă, continuarea Programului Prima Casă și redinamizarea investițiilor productive.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)