Creditul ipotecar ”La Casa Mea” a primit distincția pentru ”Produsul Anului”, în cadrul galei “Votat produsul anului”, aflată la cea de-a noua ediţie în România.

Desemnarea produselor câștigătoare s-a realizat pe baza unui studiu de piață realizat de Exact Business Solutions, consumatorii evaluând produsele din perspectiva atractivității, gradului de inovare și a satisfacției. Cercetarea a fost realizată pe un eșantion de 7.100 de consumatori din România, în perioada 2 – 30 aprilie 2018.

Lansat în martie 2017, creditul „La Casa Mea” a fost conceput ca o alternativă mai avantajoasă la creditul Prima Casă, anticipând încheierea programului guvernamental, în condițiile în care strategia Ministerului Finanţelor prevede diminuarea graduală a fondurilor alocate plafonului de garantare în următorii 5 ani.

Valoarea finanţării care poate fi obţinută cu ajutorul creditului ”La Casa Mea” este între 10.000 şi 100.000 de euro, echivalent lei, pe maximum 30 de ani, iar avansul minim solicitat este de 15%. Dobânda este calculată folosind formula Robor 3M + 2,25%, produsul fiind adresat exclusiv clienţilor care încasează sau urmează să încaseze venitul în cont BRD, individual sau în convenţie salarială, pe toată durata creditului*.

De la lansarea creditului „La Casa Mea”, mai mult de o pătrime dintre creditele imobiliare/ipotecare acordate de BRD au fost de acest tip, cei aproximativ 3.300 de clienți care au preferat produsul contractând finanțări în valoare totală de peste 600 de milioane de lei.
„Produsul ”La Casa mea” s-a născut din dorința de a răspunde nevoilor clienților, oricând, fără restricții, beneficiile fiind evidente în acest sens: planificarea achiziţiei nu depinde de disponibilitatea fondurilor alocate de stat, iar termenul de finanţare este și el semnificativ mai scurt,  aprobarea financiară a dosarului făcându-se în maximum 24 de ore”, spune Gabriela Simion, Director Executiv de Marketing şi Managementul Produselor la BRD.

*Exemplu reprezentativ pentru finanţarea primei locuinţe printr-un credit de 179.000 lei, pe 30 de ani, cu încasarea venitului în cont BRD: dobândă variabilă 2,25% + ROBOR la 3 luni (2,79%) (ROBOR valabil la 29.05.2018), DAE: 5,79%. Valoarea primei rate lunare: 1.046 lei (ulterior descreşte). Valoarea totală plătibilă: 367.571 lei, care include comision de analiză dosar: 500 lei, comision administrare lunară credit: 0 lei, comision gestiune lunară cont curent asociat creditului: 4,2 lei, asigurare de viaţă: 0,045% pe lună, calculată la soldul creditului. Costul cu evaluarea imobilului este 0 lei dacă creditul se acordă, iar evaluatorul este desemnat de către bancă. Asigurarea de imobil (obligatorie) depinde de valoarea acestuia.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)