Restantele populatiei si firmelor la banci continua sa creasca: in aprilie, creditele cu intarzieri la plata au urcat cu 651 de milioane de lei si au ajuns la 23,9 miliarde de lei, arata datele bancii centrale.

Statisticile BNR mai arata ca imprumuturile restante au ajuns sa reprezinte 10,5% din toate creditele acordate de bancile din Romania. In termeni nominali, restantele s-au majorat de aproape 16 ori in ultimii patru ani.

Numai in primele 4 luni ale acestui an, imprumuturile cu intarzieri la rambursare au urcat cu 2,5 miliarde de lei. De altfel, calitatea activelor bancare romanesti este mult mai slaba decat a celorlalte state membre din regiune.

[quote_left]NOU: ”Top banci dupa credite si depozite” – o analiza care arata cum isi impart bancile piata creditarii si economisirii. Pentru detalii CLICK AICI[/quote_left]Potrivit bancii centrale austriece, rata creditelor neperformante din Romania era, anul trecut, de 3 pana la 5 ori mai mare decat cele din Ungaria, Polonia, Cehia si Croatia.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)