Primele noua luni ale anului 2011 au reprezentat pentru BRD Finance  o consolidare a pozitiei  pe piata creditelor auto, prin cresterea volumului finantarilor cu circa 45% comparativ cu perioada similara din 2010, desi, per ansamblu, vanzarile de autoturisme noi in piata s-au contractat cu 11,4% fata de 2010 (conform Raportului APIA din luna septembrie a anului 2011). Dezvoltarea activitatii de creditare a BRD Finance, in contextul unei piete in scadere, s-a datorat atat parteneriatelor strategice realizate cu importante companii in domeniu, precum si programelor de produse si promotii speciale, implementate de-a lungul acestui an.

«Creditele auto reprezinta una dintre axele principale de actiune ale BRD Finance in 2011 si vor continua sa fie si in 2012, atentia si resursele noastre fiind concentrate catre oferirea de produse inovative si servicii financiare cu valoare adaugata partenerilor de afaceri si clientilor finali », a declarat domnul Bernard Histe, Directorul General al BRD Finance.

In cadrul strategiei comerciale privind promovarea de produse co-branded, adaptate perfect nevoilor de finantare auto ale clientilor anumitor marci, mentionam parteneriatul cu grupul RCI. Colaborarea stransa cu acesta se realizeaza pe doua linii de activitate: cea a produselor de finantare auto (Dacia Finance, Renault Finance si Nissan Finance), precum si cea reprezentata de cardurile de credit (Renault si Dacia MasterCard numarandu-se printre primele carduri co-branded din sectorul auto, de tip“3 in 1” : Avantaj, Fidelitate, Credit). De asemenea, in contextul parteneriatului cu Chevrolet Romania si Hyundai Auto Romania, BRD Finance a pus la dispozitia persoanelor fizice si persoanelor fizice autorizate oferte financiare personalizate.

Programele de produse si promotii speciale desfasurate in showroom–urile partenerilor nostri au reprezentat o parghie principala de crestere a activitatii de finantare a companiei. Realizate in urma feed-back-ului primit de la clienti si parteneri, planurile implementate sunt reprezentate de furnizarea de solutii de finantare cu valoare adaugata precum: tichete REMAT suplimentare, plinuri de carburant si anvelope de iarna cadou sau includerea costului asigurarii CASCO in rata lunara. Transparenta la nivel de costuri si perioada extinsa  (pana la 10 ani), precum si pozitionarea corecta in piata de profil se numara printre atuurile principale ale ofertelor BRD Finance. In plus, solutiile noastre de finantare auto sunt preferate pentru calitatea de « one-stop-shop». Odata ales autoturismul, potentialii cumparatori primesc si oferta potrivita de finantare direct in showroom. Intregul proces de creditare (aprobare, semnare contract de credit si finantare) se realizeaza pe loc, clientii nefiind nevoiti sa faca mai multe drumuri pentru realizarea formalitatilor de credit si putand pleca acasa cu masina dorita, imediat dupa semnarea contractului.

Pentru finele acestui an, piata estimeaza o crestere a numarului de credite de consum auto, stimulata, in principal, de prelungirea  Programului Rabla pana la 23 decembrie 2011. «Rezultatele inregistrate in primele trei trimestre ale anului, precum si estimarile pentru ultimul trimestru  confirma ca strategia comerciala stabilita pentru activitatea de finantare auto, in acest an, intr-un context dificil de piata, va conduce la realizarea obiectivelor setate de companie», a declarat domnul Christophe Laurent, Director General Adjunct al companiei.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)