Guvernul pregătește modificări pentru programul social “O familie, o casă”. Cristian Păun, președintele FNGCIMM, a anunțat că noua denumire a Programului va fi “O nouă Casă”. Acesta va fi funcțional în două săptămâni.

Prezent în studioul Digi24, presedintele FNGCIMM a mai precizat că noul program va avea o valoare mai mare. Românii vor putea accesa credite de până la 80.000 de euro pentru locuintele foarte noi.

Plafonul scade în funcție de vechimea imobilelor cumpărate.

Cristian Păun a declarat că Programul nu se va mai axa pe aspectul social. Cu alte cuvinte, plafonul salarial nu va mai fi o condiție. În forma actuală, creditele “O familie, o casă” puteau fi accesate doar de românii cu venituri de până în 4.500 de lei de familie, respectiv 7.000 de lei, dacă au copii.

“Guvernul va da OUG în această săptămână, apoi săptămâna viitoare apar normele. Deci, în doua săpămâni am putea avea noua formă a programului O Noua Casa”, a precizat oficialul FNGCIMM.

Statul pregătește plafoane și garanții mai mari pentru noul program ce va înlocui Prima Casă, a mai precizat Cristian Păun la Digi 24.

Presedintele FNGCIMM: Dezvoltatorii care vor livra locuințele noi disponibile în Program, se vor înscrie într-un program dedicat.

Statul va impune condiții dezvoltatorilor. Clienții vor putea alege constructorul dintr-o listă acreditată, potrivit oficialului.

“Statul setează niște cerințe. Să nu mai oferim tinerilor orice cutiuțe”, a spus Păun.

Vârsta, o condiție prezentă în noua formă. Programul va fi dedicat tinerilor.

Recent, ministrul Finanţelor sublinia că va fi un program nou. “Programul Prima Casă trebuie modernizat. Trebuie adus la condiţiile de standard de astăzi. Deci o să fie un program nou”.

Citește si

Florin Cîțu: Programul Prima Casă trebuie modernizat şi adus la condiţiile standard de astăzi

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)