Cristian Popa, BNR (Credit Foto – Inquam Photos / Octav Ganea)

Băncile românești nu sunt afectate de criza din Elveția, BNR monitorizează constant situația din piețele globale, iar în acest moment nu există contagiune în sectorul bancar românesc, spune Cristian Popa, CFA Membru al Consiliului de administraţie BNR.

După colapsul american și panica din Elveția, temerile privind sectorul bancar s-au reaprins pe continent, inclusiv la noi. Cât de sigure sunt băncile românești și ce face BNR în acest timp sunt întrebări la care a răspuns Cristian Popa, BNR. Mesajul la calm al oficialului Bancii Centrale este clar, acesta remarcând că “astăzi pare că momentul a fost depășit”, după intervenția BNS.

Cristian Popa, BNR: nu vedem contagiune în sectorul bancar românesc

“Bancile românesti sunt foarte sigure, sistemul bancar românesc este nu doar stabil, ci si foarte bine capitalizat, este și foarte lichid, are rezultate foarte bune. De asemenea, BNR este un reglementator destul de ferm, urmărim o supraveghere prudențială strictă, iar acest lucru se poate vedea și în rata creditelor neperformante care este pe un trend descendent de aproape un deceniu. Această strictețe nu ne face populari în rândul bancherilor sau al debitorilor, dar în astfel de vremuri în care instabilitatea este în creștere iși arată valoarea.

Pe scurt, nu vedem probleme la băncile din România, suntem la datorie. Monitorizăm constant situația din piețele globale si nu vedem contagiune. Deci, în acest moment, nu vedem contagiune în sectorul bancar românesc”, a declarat în direct la Digi24 oficialul BNR.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)