Un fost angajat al unei banci grecesti din Romania dezvaluie in presa cum acordau bancile credite in perioada de “boom”, dar si cum erau tratati angajatii care lucrau pe “banda rulanta”. Ultimii patru ani i-a petrecut intr-una dintre cele mai mari banci grecesti prezente pe piata locala, potrivt Incont.ro

Lucrand in centrala bancii grecesti, “Tatiana” povesteste ca era presata sa rezolve, uneori, si 40 de dosare de credite pe zi. Perioada aglomerata, cand banca s-a bucurat de succes, a fost cea in care institutia la care lucra a inceput programul Prima Casa. Erau cele mai bune credite, cu cea mai ridicata rata de performanta (undeva la 70%), iar bancherii tineau cu tot dinadinsul sa accepte cat mai multe imprumuturi.

„Nu puteai sa rezolvi 40 de dosare  de creditare pe zi si sa le analizezi si bine. Apareau probleme, discutii, eram sfatuiti sa aprobam unele credite doar pentru ca trebuiau aprobate. Ordinele veneau de sus, bineinteles, si nu se putea face nimic”, adauga Tatiana.

Criterii de acordare  credite: Cuplurile cu copii, cei mai avantajati. Telefonul fix, una dintre cerintele obligatorii

Printre criteriile cele mai importante in acordarea unor credite se numara, asadar, istoria in biroul de credite, stabilitatea la locul de munca, starea civila – cei casatoriti sunt avantajati, vechimea la domiciliul curent si la locul de munca (minim un trei luni la ultimul angajator si un an vechime in munca, preferabil contract de munca pe perioada nedeterminata), tipul firmei la care lucreaza clientul (cele mai avantajate sunt SA-urile, cele mai dezavantajate sunt SRL-urile, numarul de angajati ai firmei, istoricul companiei, precum existenta unui abonament de telefonie fixa, potrivit sursei noastre.

 

Integral aici

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)