Printre motivele care stau la baza deciziei micilor antreprenori de a lucra cu o anumita banca se numara oferta de operatiuni bancare curente, cum ar fi conturile curente, platile si incasarile, dar si zona de creditare de unde se asteapta o simplificare a procedurilor si implicit a accesului la credite, reiese dintr-un sondaj al BCR efectuat pe portalul – www.bcrclubantreprenori.ro.

Circa 44% dintre repondentii la acest sondaj considera ca oferta de operatiuni curente este principalul motiv pentru care aleg sa lucreze cu o banca, 24% apreciaza ca zona de creditare este determinanta in alegerea bancii iar 16% spun ca sunt importante avantajele non-bancare, de genul trainingurilor, consultantei sau promovarii afacerii.

Pe de alta parte, circa 40% dintre antreprenori considera ca intarzierea la incasarea facturilor reprezinta una dintre principalele dificultati cu care se confrunta, in timp ce aproximativ 39% acuza scaderea cererii interne si aproape 16% accesul dificil la credite.

Per ansamblu, circa 28% dintre antreprenori considera ca afacerile au crescut in anul 2012, 40% ca au ramas constante iar 25% ca businessul s-a redus. Circa 3% dintre antreprenori care au raspuns in cadrul sondajului au declarat ca au inceput afacerea in anul 2012.

Pentru a veni in sprijinul antreprenorilor, BCR organizeaza lunar sesiuni de training pe portalul www.bcrclubantreprenori.ro . Printre cele mai solicitate teme care sa fie prezentate in cadrul sesiunilor de training se numara:

•    35,47% – Programe de finantare / Fonduri UE
•    25,24% – Dezvoltarea  continutului unui plan de afaceri
•    18,58% – Proceduri fiscale: TVA colectat la incasarea facturilor

De la inceputul anului si pana acum, BCR a organizat 3 sesiuni de trening ce au avut ca tema: Idei pentru un plan de afaceri reusit; Solutii de finantare pentru proiecte de eficienta energetica si Mecanismul TVA la incasare. Ultimele detalii si repetitia finala.

Urmatoarea sesiune de training va avea ca tema ”Finantarea afacerii in moneda in care incasam” si va avea loc pe 24 aprilie 2013. Mai multe detalii gasiti pe – www.bcrclubantreprenori.ro.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)