Acum nouă ani, lumea modernă intra într-o criză financiară pe care mulți o vor ține minte. Luni, 15 septembrie 2008, în SUA, banca de investiții Lehman Brothers a fost lăsată să se prăbușească. Gigantul bancar de investiții Lehman Brothers a devenit cel mai mare faliment în funcție de valoarea activului.

Colapsul Lehman Brothers a declanșat șocuri de pe piețele și economiile globale. Dow a scazut peste 500 de puncte, cu o scadere de 4,4%, intr-o singura zi.

Au urmat, ca intr-un joc de domino, caderea unor banci mari sau grupuri financiare, care au rezistat numai cu ajutorul statelor lor nationale, care au pompat, peste noapte, mii de miliarde de dolari sau euro, pentru a le tine in viata.
Undele de soc ale dezastrului financiar de pe Wall Street s-au extins, insa, pe tot globul, cele mai mari economii ale lumii, in special cele europene, resimtind si dupa cinci ani efectele a ceea ce analistii au numit cea mai mare criza economica din epoca moderna.

Bancile care au beneficiat de banii statului sunt: AIG, Merrill Lynch, Goldman Sachs, Citigroup din SUA, RBS, Lloyds in Marea Britanie, ING (Olanda), Erste si Raiffeisen (Austria).

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)