Comisia de Supraveghere a Asigurarilor – CSA-  ar putea sa treaca la aplicarea unor sanctiuni mult mai dure asupra societatilor de asigurare, precum suspendarea activitatii acestora, avand in vedere numarul tot mai mare de petitii depuse de asigurati la Comisie, a declarat Constantin Buzoianu, presedintele CSA, la conferinta Asiguratorilor din Romania. Domnia sa a precizat : “Au inceput sa apara din ce in ce mai multe sesizari cu privire la modul defectuos in care unii asiguratori efectueaza constatarea daunelor, precum si la refuzul unor asiguratori de a plati pagubitilor daunele ce li se cuvin. Pentru unele societati, numarul petitiilor inregistrate la CSA a crescut foarte mult, in primele cinci luni din acest an comparativ cu acelasi interval din 2011. Mai mult decat atat, unii dintre asiguratori inteleg sa raspunda cu intarziere la solicitarile CSA, fapt ce a determinat Consiliul CSA sa ia masurile de sanctionare a conducatorilor din cinci societati”.
CSA a sanctionat, saptamana trecuta, cu amenzi in valoare totala de 80.000 de lei sapte directori de companii de asigurare.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)