2012 este un an special pentru Grupul ProCredit pentru ca institutia de credit din tara noastra la care este actionar implineste 10 de activitate si pentru ca holdingul va deschide prima sa banca si pe piata din Germania. ProCredit Bank, singura banca din Romania condusa de o femeie, si-a celebrat momentul festiv in cadrul unei conferinte de presa, directorul general al bancii, Ilinca Rosetti realizand in fata presei un scurt istoric si furnizand informatii despre parcursul institutiei.

Potrivit oficialului bancii, cea mai grea perioada a fost formata din anii 2008, 2009 si 2010, cand ProCredit Bank s-a confruntat cu impactul crizei financiare asupra economiei autohtone. ”In 2008, 2009 si 2010 am trecut prin momente grele, in care am avut de invatat. Ne-am confruntat cu situatii si provocari nemaintalnite pana atunci”, a subliniat Ilinca Rosetti. Domnia sa a declarat ca managementul a fost nevoit sa ia unele decizii drastice, de la inchiderea unor agentii pana la regandirea modelului de business. ”Banca noastra a reusit sa-si regaseasca echilibrul pe parcursul anilor 2010 si 2011, cand practic am invatat sa traim cu aceasta criza si sa estimam mai bine cum anume sunt influentati clientii nostri de recesiune”, a mentionat directorul general al ProCredit Bank.

La finalul anului 2011, portofoliul de credite al bancii se ridica la 191,8 milioane euro (din care 53,2 milioane erau imprumuturi agro), iar volumul depozitelor cuprindea 171,4 milioane euro. ProCredit Bank avea la 31 decembrie 2011 active totale de 260,4 milioane euro.

ProCredit Bank aniverseaza 10 de activitate bancara in Romania

ProCredit Bank aniverseaza în acest an 10 ani de activitate bancara în Romania, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei de credit. ”Istoria ProCredit Bank în tara noastra a început cu Microenterprise Credit Romania, o institutie financiara nebancara concentrata pe fiantarea afacerilor foarte mici. În 2002, MCR devine banca si începe sa functioneze sub numele de Miro Bank. Actionari recunoscuti international – Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, DEG, Commerzbank, IFC, ProCredit Holding, FMO – se alatura în 2003 efortului de sprijinire a dezvoltarii afacerilor mici din Romania, iar sfarsitul anului 2004 aduce bancii un nou nume si o noua imagine – ProCredit Bank – parte a unui grup international de banci care îsi desfasoara activitatea pe 3 continente, Europa de Est, America Latina si Africa”, se precizeaza in materialul de presa.

Calitatea serviciilor bancare oferite, inovatiile aduse de-a lungul timpului (primul card cu chip în Romania alaturi de VISA în 2005), abordarea personalizata a clientilor (fie întreprinderi mici si mijlocii, fie clienti cu activitate în agricultura sau persoane fizice) si facilitatile menite sa usureze accesul la finantare si economisirea au dus la construirea unui portofoliu stabil de clienti. În 2011, Fitch a reconfirmat ratingul BB+, cu perspectiva stabila pe termen lung pentru ProCredit Bank, ceea ce înseamna o calitate a activelor bancii peste medie datorita concentrarii acesteia mai degraba pe finantarea productiei decat a consumului si datorita împrumuturilor diversificate.

„Fie ca vorbim de finantare sau de alte servicii bancare, rolul institutiilor financiare în economiile în care opereaza trebuie sa fie acela de sustinere a dezvoltarii si motor al cresterii. Suntem mandri ca, desi anii care au trecut au fost plini de provocari, am reusit sa învatam lectii valoroase, iar multi dintre clientii nostri ne sunt alaturi înca de la începutul activitatii noastre. Preocuparea nostra a fost sa sustinem dezvoltarea pe termen lung si nu sa încurajam consumul excesiv si supraîndatorarea. Încrederea clientilor nostri a fost castigata în timp si ne bucuram ca o avem în continuare.”, a precizat Ilinca Rosetti, Director General ProCredit Bank.

ProCredit Bank duce mai departe misiunea sa de dezvoltare a afacerilor mici si mijlocii din Romania, cautand sa creeze noi facilitati care sa raspunda nevoilor reale ale clientilor si schimbarilor din piata. Consilierea personalizata pentru clienti, cunoasterea si întelegerea afacerilor raman principii de baza în derularea operatiunilor bancii.

“Ne bucuram ca în cei 10 ani de de activitate pe piata bancara din Romania, cu ajutorul unei echipe dedicate si cu sprijinul actionarilor nostri, am reusit sa construim o institutie echilibrata, stabila si profitabila. Portofoliul nostru de credite este în crestere, iar rezultatele obtinute pana la jumatatea acestui an ne fac sa fim optimisti în ceea ce priveste evolutia nostra viitoare.”, a conchis Ilinca Rosetti, Director General ProCredit Bank.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)