Cum investim pe bursele internaționale?

Fascinația pentru investițiile pe bursele internaționale se leagă, cel mai adesea, de copilul din noi, de acel „mic explorator” care visa cândva să se aventureze prin lume.

Dar, este bine să ne întrebăm cu sinceritate: suntem pregătiți, cu adevărat, să investim cu succes pe marile piețe?

Pentru a reduce riscul și a ne crește șansele, trebuie să ținem cont de câțiva factori importanți, pe care îi vom detalia în continuare.

1. Cum alegem cel mai bun broker de burse internaționale?

Varietatea și numărul de instrumente oferite sunt indicatori clari despre calitatea unui broker.

Analiștii financiari recomandă mereu diversificarea portofoliului ca pe un principiu de bază pentru reducerea riscului.

În acest context, un broker cu experiență își va ajuta mereu clienții să aibă la dispoziție instrumente financiare cât mai variate.

Spre exemplu, XTB oferă acces la peste 5.400 de instrumente financiare, deosebit de variate. În general, acestea ar putea să fie împărțite în două categorii principale: (1) acțiuni cu deținere, listate pe mai mult de 12 din cele mai mari burse din lume, inclusiv WSE, NYSE, EURONEXT, precum și ETF-uri cu deținere și (2) CFD-uri cu activ suport pe Forex, Indici bursieri, Mărfuri, Criptomonede, Acțiuni și ETF-uri din întreaga lume.

XTB, casă de brokeraj pe burse internaționale, a atras peste 500.000 de investitori din mai multe țări la nivel global, activând pe 12 piețe importante din Europa, America Latină și Asia, inclusiv România, Marea Britanie, Polonia, Germania, Franța sau Chile.

2. Cum deschidem un cont de investiții pe bursele internaționale?

Atunci când deschidem un cont de investiții, avem acces la toată oferta unui broker. Din acel cont operăm pe toate bursele pe care ne dorim să intrăm.

Un aspect esențial este siguranța contului. Este vital pentru investitori să știe că fondurile lor sunt în siguranță, iar de aceea este important să apelăm la un broker reglementat și autorizat.

Fiecare dintre noi avem opinii proprii și preferințe subiective, iar de aceea alegerea celui mai bun cont de tranzacționare poate părea, uneori, problematică sau complicată.

La XTB deschizi un cont de tranzacționare rapid și ușor, în circa 15 minute, iar în plus, ai la dispoziție și un cont demo gratuit, unde poți exersa diverse strategii de tranzacționare cu bani virtuali înainte de începe efectiv investițiile în contul real.

Mai mult decât atât, pentru un investitor activ, deschiderea, închiderea și mentenanța contului de tranzacționare la XTB sunt gratuite.

Ce înseamnă să fie cineva un investitor „activ”? În cazul de față, la XTB, este vorba despre acele persoane care au realizat cel puțin o tranzacție de deschidere sau închidere a unei poziții în ultimele 365 de zile sau au efectuat o depunere în ultimele 90 de zile.

3. Cum ne ferim de „comisioanele ascunse”?

Majoritatea brokerilor încasează comisioane la tranzacționarea de instrumente financiare. Din păcate, însă, există și o anumită categorie de așa-ziși „brokeri”, care își desfășoară activitatea la limita legalității. Aceștia nu comunică explicit și la vedere despre comisioanele pe care le practică, inducând în eroare mai ales investitorii aflați la început de drum.

Așadar, pentru a ne asigura că brokerul pe care l-am ales nu încasează „comisoane ascunse”, putem să îl testăm investind la început numai sume mici, pe fiecare tip de instrument financiar de care suntem interesați.

În România, XTB a fost primul broker cu prezenţă locală care, pentru a veni în sprijinul investitorilor care dispun de sume mici, a hotărât să ofere 0% comision la tranzacţionarea cu acţiuni cu deţinere şi ETF-uri cu deţinere pe pieţele externe, pentru un rulaj lunar de până la 100.000 Euro.

4. Cum alegem cea mai bună platformă de tranzacționare pe piețe internaționale?

O platformă de tranzacționare modernă, precum xStation5, nu este doar un simplu „tonomat” de plasare de ordine, ci trebuie să ne ofere și multe alte facilități. Astfel, o platformă bună ne va ajuta să analizăm piețele, să avem acces la știri și informații de piață și să aplicăm diverse strategii de tranzacționare.

xStation5 este o platformă de tranzacționare intuitivă, practică și ușor de folosit, disponibilă pe orice tip de device, utilă atât investitorilor aflați la început de drum, cât și traderilor cu multă experiență.

Un bun exemplu, în acest sens, este Stock Scanner-ul de pe platforma xStation5, care oferă informații importante despre fiecare companie disponibilă în ofertă.
Astfel, este un instrument util mai ales pentru investitorii de pe piețele bursiere internaționale.

Avertisment cu privire la riscuri

Orice opinii, cercetări, analize, preţuri sau alte informaţii oferite cu titlul de comentarii generale de piaţă nu reprezintă sfaturi de investiţii. XTB nu este răspunzător pentru orice pierdere sau pagubă incluzând şi fără limitare la, orice pierdere sau câştig care poate lua naştere direct sau indirect din utilizarea sau bazarea pe astfel de informaţii. Vă aducem la cunoştinţă că informaţiile sau cercetările bazate pe date istorice nu garantează viitoare performanţe sau rezultate. 81% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)