Valoarea estimata a tranzactiilor online cu carduri emise in Romania s-a apropiat anul trecut de 800 milioane euro, in urcare cu circa 40% fata de anul precedent, din care 600 milioane euro reprezinta plati in afara tarii, a declarat directorul general al Visa Romania, Catalin Cretu.

Practic, cifrele ne spun ca romanii au incredere in platile online si cumpara din ce in ce mai mult de pe magazinele online, mai ales de pe cele din afara tarii.

Trendul de crestere se va mentine si in 2012 si, in acest context, valoarea tranzactiilor online cu carduri emise in Romania va depasi un miliard de euro la finele anului”, a spus Cretu, la un eveniment de specialitate.

[quote_left]NOU: “Topul bancilor pe piata de carduri in 2011” – o analiza prezentata in exclusivitate de BankingNews despre portofoliile de carduri a 16 banci autohtone. Pentru informatii unicat CLICK AICI![/quote_left]El a amintit ca datele Romcard arata ca volumul comertului electronic cu plata online a inregistrat anul trecut o crestere de 24% fata de anul anterior, ajungand la aproape 160 milioane de euro. Daca adaugam si platile oline prin carduri Garanti Bank si Credit Europe Romania ajungem la circa 200 milioane de euro”, a spus Cretu.

Potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei, prezentate de Ruxandra Avram, seful Directiei Stabilitate Financiara din cadrul institutiei, valoarea platilor efectuate cu carduri de debit efectuate s-au apropiat de 17 miliarde de lei in 2011, de la circa 14 miliarde de lei in urma cu an.

“Comertul online nu mai este pionerat. Practic, platile online cu cardul depasesc 20% din valoarea totala a platilor efectuate cu cardul anul trecut”, a spus Cretu. Pentru tranzactiile online cu carduri Visa emise in Romania, Cretu a afirmat ca au existat doua zile de varf in 2011, 28 noiembrie si 12 decembrie.

“Cea mai aglomerata zi din punct de vedere al numarului de tranzactii online cu carduri emise in Romania a fost 12 decembrie, cu 29.619 tranzactii, in crestere cu 43,6% fata de ziua similara din 2010. In ceea ce priveste valoarea tranzactiilor online cu cardul, varful a fost inregistrat pe 28 noiembrie, cand platile au insumat 1,4 milioane de euro, cu 42,4% mai mult fata de ziua similara din 2010”, a spus seful Visa Romania.

Pentru tranzactiile cu carduri Visa emise in Romania la POS, cea mai aglomerata zi din 2011 a fost 23 decembrie, cand s-au realizat 316.104 tranzactii, cu 26,1% mai mult fata de cea mai aglomerata zi din 2010, in valoare de 12,8 milioane de euro. Datele BNR arata ca romanii detin peste 13 milioane de carduri.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)