Moneda nationala a continuat sa se aprecieze usor in prima parte a sedintei interbancare de miercuri, astfel ca BNR a publicat un curs de referinta in scadere cu 0,7 bani, de 4,3485 lei/euro, reprezentand cel mai redus nivel din ultimele trei luni.  Un curs inferior, de 4,3481 lei/euro, a fost publicat de banca centrala pe 21 ianuarie.
Paritatea pentru dolarul american a coborat cu 1,3 bani, la 3,3401 lei/dolar, iar cursul pentru francul elvetian a scazut de la 3,5661 lei/franc la 3,5316 lei/franc.

La deschidere, bancile au schimbat euro pentru 4,3500 – 4,3540 lei, cotatie in usoara crestere fata de nivelul de marti seara, de 4,3480 – 4,3500 lei/euro.

Ulterior, cursul a coborat sub 4,35 lei/euro, iar dealerii spun ca investitorii straini au schimbat valuta pentru a cumpara titluri de stat. Randamentele au coborat astfel la valori minime, situatie ce a determinat aprecierea leului.

“Ultima licitatie din aprilie pentru titluri de stat in lei de maine (joi, n.r) ar trebui sa sustina aprecierea monedei locale, insa credem ca aceasta miscare va fi graduala, intrucat va impulsiona probabil temerile legate de interventii ale bancii centrale”, arata un raport ING Bank trasmis miercuri dimineata.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)