BNR a publicat joi un curs de referinta in urcare cu 1,53 bani, la 4,4847 lei/euro, cotaþie ce reprezinta un nou maxim din ultimele 11 saptamani. O rata de schimb superioara, de 4,4870 lei/euro, a fost anuntata de banca centrala la 25 iunie. In sesiunea precedenta, cursul a fost de 4,4694 lei/euro.

Leul s-a depreciat usor si in raport cu dolarul american, iar cursul de referinta a urcat cu 0,51 bani, la 3,3744 lei/dolar, de la 3,3693 lei/dolar in sedinta de miercuri.

Totodata, rata de schimb leu/franc elvetian a crescut de la 3,6064 lei/franc la 3,6240 lei/franc.

Ratele de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de BNR in functie de paritatea leu/euro si cotatiile de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

Cotatiile monedei nationale au deschis aproape de 4,48 lei/euro, iar in prima ora de tranzactionare rata de schimb a oscilat usor sub acest nivel, intr-o piata calma, spun dealerii.

Spre jumatatea zilei, cotatiile au urcat spre 4,4850 lei/euro.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)