BNR a anunţat joi un curs de referinţă de 4,5872 lei/euro, în creştere cu 0,45% faţă de nivelul precedent, cel mai mare nivel din 3 august 2012, pe fondul tensiunilor politice.

În iulie 2012, moneda europeană s-a apreciat accelerat, cu aproape 4% într-o lună, de la 4,4494 lei în 29 iunie, pe fondul incertitudinilor politice legate de referendumul pentru demiterea președintelui României, Traian Basescu.

In 15 iunie 2017, la ora 13.00, BNR a afișat un alt record – 4,1082 lei pentru un dolar american.

Leul s-a depreciat puternic joi, în contrast cu tendinţa altor monede din regiune, după tensiunile apărute miercuri între premierul Sorin Grindeanu şi liderul PSD Liviu Dragnea.

Miercuri, BNR a afişat un curs de 4,5667 lei/euro. În 3 august 2012, BNR a afişat un curs de 4,6481 lei/euro.

“Cursul euro-leu era pe un trend ascendent de câteva luni. Însă situaţia recentă pare să fi favorizat o accelerare a deprecierii leului. Astăzi avem 4,59 de lei pentru un euro şi ne apropiem de 4,6 lei. Cred că incertitudinea legată de situaţia politică din România a avut un rol în această privinţă. În acelaşi timp este o conjunctură internaţională nefericită. Şi cred că împreună au condus la această mişcare”, a declarat, pentru Mediafax, Claudiu Cazacu, analist şef XTB România.

”Tensiunile politice, în general, nu fac bine economiei. Totul depinde de cât va dura actuala situaţie şi dacă activitatea Guvernului va fi afectată”, a declarat Ionuț Dumitru,preşedintele Consiliului Fiscal,  pentru News.ro.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)