Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anunta cel mai scazut curs de 4,4747 lei/euro si a atins astfel cel mai redus nivel pentru ultimele trei luni, aprecierea leului fiind sustinuta inca din sedinta anterioara de ordine de vanzare de euro plasate de jucatori straini.

O paritate oficiala mai redusa decat cea de vineri a fost publicata de banca centrala la 7 septembrie, cand euro a fost la 4,4741 lei. Rata afisata vineri este, totodata, cu 3,28 bani sub cea de joi, de 4,5075 lei/euro.
Dealerii spun ca intarirea leului in raport cu euro este determinata de optimismul jucatorilor straini, care mizeaza pe stabilitate politica in Romania si incheierea unui nou acord cu FMI. De asemenea, investitorii au fost atrasi si de randamentele acceptate de Ministerul Finantelor Publice la licitatiile de vanzare de titluri de stat, avand in vedere ca pe pietele din regiune se asteapta taieri de dobanda.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)