Depreciere istorică a leului in fata monedei europene. BNR a anunţat, vineri, un curs de referinţă de 4,8492 lei pentru un euro, în urcare cu 0,10% de la nivelul de 4,8442 lei pe unitate consemnat joi.

Maximul istoric înregistrat de euro în raport cu leul, de 4,8448 lei/euro, a fost atins pe 17 martie 2020.

Chiar dacă leul a pierdut astăzi doar jumătate de ban, creșterile din ultimul an se resimt în bugetul românilor, mai ales acolo unde veniturile au suferit în pandemie.

După acest trend, românii vor achita rate mai mari pentru creditele in euro, vor cumpara produse mai scumpe din import si vor achita facturi mai mari pentru serviciile raportate la moneda europeana.

Dăianu: Moneda nationala nu este în cădere, urmează un trend din regiune unde monedele din zona s-au depreciat

“Leul romanesc nu este bolnav”, a declarat Daniel Dăianu, presedintele Consiliul Fiscal, astazi in cadrul unui eveniment.

După anunțul venit de la BNR, Președintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu, a fost intrebat de jurnaliști dacă România va face față unei crize economce.

Dăianu a reacționat imediat. “Care criză economică? BNR are rezerve considerabile, nu e vorba de o pierdere mare de rezerve. Nu e vorba de așa ceva.

Nu trebuie să exagerăm, nu avem o cădere a monedei naționale. Leul românesc nu este bolnav”, a rectionat presedintele Consiliului Fiscal.

Acesta a reaminti ca in acest an “finanțarea este asigurată, e în mare măsură rezolvată, bugetul poate fi finanțat”.

În final, Dăianu a concluzionat: “Criza economică e peste tot în Europa, în SUA este o criză fără precedent. Nu doar România este într-o situație dificilă”.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)