Euro a coborat ieri si a a tins minimul ultimelor 3 luni si jumatate, fiind un adevarat cadou pentru clientii cu credite in valuta, tot mai sufocati de criza sau cresterea monedei europene. Banca Nationala a afisat ieri un curs de referinta de 4,4675 lei/euro, cel mai redus nivel din ultimele trei luni si doua saptamani. O paritate oficiala mai redusa decat cea de luni a fost publicata de banca centrala la 31 august, cand euro a fost la 4,4595 lei. Rata afisata luni este, totodata, cu 0,72 bani sub cea de vineri, de 4,4747 lei/euro.

“Noua numire a lui Victor Ponta in functia de prim-ministru este un rezultat ce va conduce probabil la un nou avans
al leului, intrucat ar crea premisele formarii rapide a unui nou guvern si ar inlatura si ultimele incertitudini legate de alegerile legislative”, comenteaza analistii ING Bank.

Moneda nationala s-a apreciat luni si in raport cu dolarul, cursul de referinta coborand cu 2,51 bani, la 3,3954 lei/dolar, de la nivelul de vineri, de 3,4205 lei/dolar. Astfel, paritatea oficiala a atins cel mai redus nivel din 8 mai, data cand dolarul a fost la 3,3850 lei.

Totodata, a scazut rata de referinta pentru francul elvetian, de la 3,7022 lei/franc la 3,6990 lei/franc, atingand minimul pentru ultimele XXX luni. Un curs oficial mai redus decat cel de luni a fost afisat de BNR la 17 septembrie, cand francul a fost la 3,6984 lei.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)