Coface estimeaza pentru acest an un curs euro supus presiunilor, Romania trebuind sa ramburseze in 2013 o parte din imprumuturile de la institutiile financiare internationale. Cotatia estimata de Coface se situeaza intre de 4,5-4,55 lei/euro. “Investitiile straine, scaderea temperata a expunerii bancilor straine pe piata locala, varful de rambursare a imprumuturilor de la institutiilor financiare internationale, probabil 4,5 miliarde de euro in 2013 si alte 4,5 miliarde de euro in 2014, vor pune presiune pe curs. Din acest motiv estimam ca in acest an cursul va fluctua intre 4,5-4,55 lei pe un euro”, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, Constantin Coman, country manager Coface.

Totodata, compania estimeaza o inflatie de 5% in primul semestru din 2013 si de 4,3% la finele anului. Rata inflatiei a fost la sfarsitului anului trecut de 4,95%.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)