Cursul a urcat in piata interbancara la un nou maxim istoric, de 4,4045 lei/euro, pe fondul incertitudinilor legate de masurile pe care le va adopta noul guvern dupa caderea Cabinetului Ungureanu, desi BNR a intervenit indirect, prin vanzare de euro. Cotatiile au trecut de 4,4 lei/euro dupa ora 13:00, cand BNR anunta cursul de referinta. in jurul orei 13:40, euro era cotat pe piata interbancara la 4,4045 – 4,4050 lei, iar cel mai recent transfer a fost realizat la 4,4045 lei/euro. Precedentul nivel record, de 4,4010 lei/euro, a fost inregistrat vineri dupa ce Guvernul Ungureanu a fost demis.
BNR a anuntat luni un curs de 4,3970 lei/euro, in crestere cu 2,23 bani fata de vineri, euro ajungand astfel la un nou record istoric fata de leu la nivelul ratei de referinta.

 

La deschidere, pe piata interbancara, euro era cotat la 4,3895 – 4,3930 lei, in scadere fata de nivelul de la finalul sesiunii precedente, cand operatiunile se realizau in intervalul 4,3925 – 4,3950 lei/euro.

Volumele tranzactionate sunt relativ mari, in piata fiind prezenti atat jucatori locali, cat si investitori straini.

BNR a anuntat luni un curs de 4,3970 lei/euro, in crestere cu 2,23 bani fata de vineri, euro ajungand astfel la un nou record istoric fata de leu la nivelul ratei de referinta.

Economistul ING Bank, Vlad Muscalu, crede ca piata va ramane tensionata, cel putin pana cand planurile noului guvern devin mai clare.

“Volatilitatea ar putea persista dincolo de aceste clarificari, in cazul in care noul executiv reduce atentia acordata disciplinei fiscale. Riscurile asociate unui asemenea scenariu par semnificative, daca luam in considerare planurile prezentate in trecut de fosta opozitte si ca aceasta s-ar putea sa fie nevoita sa dovedeasca ca reprezinta opusul guvernelor precedente, care au redus cheltuielile publice si au majorat taxe”, se arata intr-un raport al bancii.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)