Procesul de lucru cu AKCENTA este simplu și susținut continuu de o echipa performantă, recunoscută în industrie pentru serviciile excepționale.

Companiile mici și mijlocii care derulează în mod frecvent tranzacții internaționale, în special cele din sectorul export-import, sunt cele mai expuse riscurilor fluctuațiilor din piața valutară. Însă, chiar și planurile de siguranță ale celor mai experimentați manageri pot fi răsturnate de o criză economică globală sau de o pandemie.

Oricare ar fi proiecțiile financiare pe care le-ați stabilit pentru perioada următoare, AKCENTA, primul fintech dedicat exclusiv companiilor, vine în sprijinul dumneavoastră cu soluții personalizate de economisire și acoperire a riscului valutar, pentru a vă ajuta să traversați în siguranță situațiile de instabilitate financiară.

Costul schimburilor valutare curente nu trebuie să fie o sursă de pierderi

Peste 42.000 de companii europene efectuează zilnic conversii valutare în monede uzuale, precum EUR, USD și GBP, sau mai puțin uzuale, inclusiv CAD, AUD, JPY, CHF, CZK, PLN, DKK, NOK, SEK, HUF, RON, RUB, CNY, TRY, HRK, BGN.

Având la bază un model de afaceri eficientizat din punct de vedere al costurilor, AKCENTA a reușit să dezvolte o metodă inovativă de calcul, oferind fiecărui client (exclusiv persoane juridice) cursuri avantajoase pentru schimburile valutare și comisioane minime sau zero pentru plățile internaționale (plățile SEPA efectuându-se în mod gratuit).

Concret, pentru o companie care derulează importuri lunare în valoare de 100 000 de Euro, un curs valutar mai bun cu numai 0,03 RON față de cursul bancar și comision zero aplicat tranzacțiilor poate genera o economisire anuală de peste 7 400 de Euro.

Clienții AKCENTA au la dispoziție o platformă de tranzacționare sigură și rapidă în care pot realiza operațiunile curente și schimburi valutare automate, în baza unor condiții predefinite. Platforma permite fiecărui utilizator gestionarea a până la 18 conturi în valută străină, oferind informații în timp real cu privire la cursurile valutare, fondurile existente, conversii, plăți, încasări și alte informații utile.

Cu un pas înaintea pieței, cu ajutorul instrumentelor de acoperire a riscului valutar

Companiile care tranzacționează în monedă străină, cu precădere cele aflate la început de activitate, sunt frecvent afectate de evoluția negativă a cursului valutar, ajungând ca în unele tranzacții să iasă în pierdere.

Adoptarea unor instrumente de acoperire împotriva riscului valutar precum FORWARD, SWAP și OPTIONS în strategia financiară este o decizie pivotală pentru a diminua riscul pierderilor și a maximiza profitul obținut.

Tranzacționarea la un termen prestabilit și la un curs fix, prin intermediul contractului FORWARD, are avantajul predictibilității fluxului de numerar, indiferent de evoluția cursului bancar a monedei de interes. Dacă tranzacționați în mod curent în mai multe valute străine puteți completa portofoliul de instrumente de hedging cu SWAP, o operațiune care vă asigură cel mai bun curs valutar în cazul apariției unor decalaje de termen în plățile sau încasările externe.

În cazul rulajelor financiare mari, OPTIONS vă conferă libertate deplină în a utiliza contractul FORWARD sau a tranzacționa la cursul din ziua operațiunii, dacă acesta vă este mai favorabil.

23 de ani de experiență în trading valutar, la dispoziția dumneavoastră

Prezența în piața internațională prezintă, evident, oportunități extraordinare pentru dezvoltarea afacerilor, iar unul dintre cele mai importante aspecte ce trebuie luate în calcul este profitabilitatea tranzacțiilor externe. Având un partener competent care vă sprijină să maximizați profitul asociat tranzacțiilor importante, puteți scala cu încredere afacerea chiar și în vremuri de incertitudine.

Procesul de lucru cu AKCENTA este simplu și susținut continuu de o echipa performantă, recunoscută în industrie pentru serviciile excepționale. Un agent dedicat vă asistă în procesul de încheiere a contractului și vă ghidează, în baza experienței sale, pentru a lua cele mai bune decizii în privința tranzacțiilor însemnate. Tranzacțiile le puteți efectua online sau telefonic, urmând protocoale de securitate create pentru a vă proteja împotriva fraudelor cibernetice.

AKCENTA este prezentă de 23 de ani în Europa și, începând cu 2014, activează și în România sub stricta supraveghere a Băncii Naționale a Cehiei și cu notificare din partea Băncii Naționale a României. Prin serviciile unice incluse în portofoliul său, AKCENTA este partenerul importatorilor și exportatorilor care caută soluții de optimizare a costurilor valutare și de fructificare a noi oportunități de business în condiții de maximă eficiență financiară.

Cât și cum poate economisi compania dumneavoastră prin eficientizarea tranzacțiilor valutare cu partenerii externi? Aflați mai multe detalii direct de la un agent dedicat AKCENTA pe www.akcenta.ro.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)