Cursul leu/euro a continuat sa creasca si a ajuns la 4,4796 lei/euro, atingand astfel un nou maxim istoric, in asteptarea votului de vineri pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu, conform Mediafax.

Paritatea este cu 0,81 bani peste nivelul de miercuri, cand a fost inregistrat precedentul record, de 4,4715 lei/euro. Deprecierea leului in raport cu euro a influentat si paritatea oficiala leu/franc elvetian, care a urcat cu 0,43 bani, de la 3,7236 lei/franc la 3,7279 lei/franc, si a atins un nou maxim al ultimelor zece luni.

O rata oficiala mai ridicata a fost inregistrata la 5 septembrie 2011, cand francul a fost la 3,8133 lei. Leul s-a depreciat joi si in raport cu dolarul, astfel ca rata de referinta pentru dolar a avansat cu 2,85 bani, la 3,5827 lei/dolar, de la nivelul din ziua precedenta, de 3,5542 lei/dolar. Un curs oficial mai mare decat cel de joi a fost atins pe 5 iunie, cand dolarul a fost la 3,5918 lei. Cursurile de referinta leu/dolar si leu/franc sunt calculate de BNR in functie de paritatea leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)