Cursul de referinta anuntat de Banca Nationala a Romaniei a scazut marti cu 3,39 bani, la 4,4870 lei/euro, si a atins cel mai redus nivel din ultimele sapte zile.Rata de schimb a scazut, astfel, pentru a doua sedinta consecutiv, dupa ce joi a urcat la 4,5340 lei/euro, apropiindu-se de nivelul maxim al anului, atins pe 7 iunie. Atunci, euro a fost la 4,5535 lei.

O paritate mai redusa decat cea de marti a fost afisata martea trecuta, cand euro a fost la 4,4801 lei/euro.

Pentru dolarul american, BNR a publicat marti un curs de 3,4210 lei/dolar, cu 0,31 bani peste nivelul de vineri, de 3,4179 lei/dolar.
In acelasi timp, rata de schimb pentru francul elvetian a coborat cu 2,5 bani, la 3,6603 lei/franc, de la 3,6853 lei/franc in sesiunea precedenta.

Ratele de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de Banca Nationala a Romaniei in functie de paritatea leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)