Banca Nationala a României (BNR) a afisat astazi un curs de referinta de 4,4641 lei/euro in timp ce dolarul a fost cotat la 3,5473 lei/dolar. Este a doua sedinta consecutiva in care cursul este in scadere. Cursul de referinta publicata vineri de Banca Nationala a României (BNR) a coborât la 4,4646 lei/euro, dupa ce joi a atins un maxim istoric, de 4,4662 lei/euro.

Cursul oscila astazu in jur de 4,4750 lei/euro la inceputul sesiunii de luni, in scadere fata de vineri, când dupa inchiderea sesiunii de la Bucuresti paritatea a atins pe pietele externe un nou maxim istoric, de 4,5 lei/euro, potrivit dealerilor.

La inceputul sedintei, euro era cotat la 4,4730 – 4,4750 lei, aproape de nivelul de la finele sesiunii locale de vineri, de 4,4730 – 4,4750 lei/euro. Dupa inchiderea sesiunii locale de vineri, cursul a continuat sa urce si a atins un record de 4,5 lei/euro pe pietele externe.

[quote_left]NOU: ”Top banci dupa credite si depozite” – o analiza care arata cum isi impart bancile piata creditarii si economisirii. Pentru detalii CLICK AICI[/quote_left]Leul s-a apreciat usor dupa primele transferuri de luni, la 4,4715 – 4,4730 unitati fata de euro, datorita sondajelor privind alegerile din Grecia.

Evolutia a fost in linie cu cea a valutelor din regiune, dupa ce moneda unica s-a apreciat puternic luni pe pietele asiatice, revenind de la minimele de vineri, datorita asteptarilor ca Grecia nu va iesi din zona euro, cele mai recente sondaje indicând ca alegerile din iunie vor fi câstigate de partidele care sustin masurile de austeritate convenite cu UE si FMI.

Scaderea cotatiilor a fost insa temporara, cursul revenind insa pe crestere, iar in jurul orei 10:30, schimburile se perfectau la 4,4735- 4,4755 lei/euro. Potrivit dealerilor, volumele transferate erau reduse, iar banca centrala nu era prezenta in piata.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)