BNR a anuntat un curs maxim istoric de 4,5848 lei pentru un euro  iar dolarul atinge 3,7438 lei. Efectele unui “leu prabusit” vor face ravagii in buzunarul romanilor! Leul s-a devalorizat cu 2,1 bani (0,46%) fata de euro si cu 3,1 bani (0,83%) fata de dolar

Moneda nationala s-a apreciat la inceputul sesiunii interbancare de vineri, pe fondul vanzarilor indirecte de valuta ale bancii centrale, astfel ca rata de schimb a coborat spre 4,57 lei/euro, dupa ce la finalul sesiunii de joi cursul a atins un maxim istoric de 4,5825 lei/euro.

Leul a inceput sa se deprecieze in jurul orei 11.30, iar cotatiile monedei nationale au ajuns la 4,59 lei/euro.

Ieri, Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat un curs de referinta de 4,5638 lei pentru un euro si 3,7128 lei pentru un dolar.

Analistii ING Bank au spus ca de ieri, tranzactiile impotriva leului au devenit profitabile pentru speculatori, una dintre rarele ocazii incepand cu anul 2009, din moment ce cotatiile spot au trecut peste ratele forward la o luna. „Asta ar putea sa atraga mai mult interes din partea speculatorilor, care au parut descurajati de interventiile stricte ale BNR”.

Cei de la ING adauga ca faptul ca BNR ofera mai multa flexibilitate cursului de schimb ar putea permite monedei nationale sa mai recupereze din pierderile neobisnuite din ultima perioada, dar ca pentru moment apetitul pentru apreciere a leului pare limitat. “Aceasta in ciuda faptului ca USL a inceput sa repare unele dintre masurile recente puse sub semnul intrebarii – masuri care se pare ca au facut participantii la piata sa fie ingrijorati ca alianta va ajunge ,cel mai probabil, sa controleze Parlamentul nu joaca totdeauna dupa reguli”.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)