Economistii ING Bank Romania se asteapta la un curs oscilant intre 4,43-4,47 lei/euro in perioada imediat urmatoare, cu o usoara tendinta pozitiva data fiind dinamica favorabila a comertului exterior, se arata intr-un raport al bancii. “Leul a pierdut teren luni, 11 noiembrie,  pana dincolo de 4,45 lei/euro, cel mai probabil urmarind deprecierea monedelor regionale. Totusi, miscarea relativ redusa si volumele mici pe fondul carora s-a intamplat sugereaza ca leul va continua tranzactionarea intr-un interval ingust si in aceasta saptamana, intrucat calendarul economic international este relativ lipsit de date importante, asa cum se intampla de obicei dupa datele din SUA legate de piata fortei de munca. Ne asteptam asadar ca leul sa oscileze intre 4,43-4,47 lei /euro in perioada imediat urmatoare, cu o usoara tendinta pozitiva data fiind dinamica favorabila a comertului exterior – fapt ce ar trebui sa fie reflectat si de datele de cont curent pentru septembrie de astazi’, se arata in raport.

Economistii ING Bank precizeaza ca titlurile de stat pe termen scurt vandute de Ministerul Finantelor luni au avut o cerere redusa, de sub un miliard de lei, si un randament maxim care a depasit cotatiile superioare din piata secundara.

‘MF a vandut obligatiuni cu maturitatea reziduala usor mai mare de un an la un randament maxim de 3,54%, cu aproape 10 puncte de baza peste cotatia superioara din piata secundara si cu 14pb peste prognoza noastra, detalii care indica un rezultat slab, nu neutru, cum ne asteptam noi’, sustin economistii ING

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)