Fara interventiile BNR am fi platit deja 4,6 sau 4,7 lei pentru un euro. Guvernatorul BNR a declarat ieri ca Banca Centrala a intervenit in piata valutara, in sprijinul leului, ca sa mentina un curs echilibrat. “Datorita interventiilor BNR, cursul este supraevaluat. “Am respectat o regula stricta: am vandut in piata ceea ce am cumparat de la Ministerul de Finante, care s-a finantat in mare masura, din resurse externe”, a declarat Mugur Isarescu. “Dobanda, cursul, inflatia, sunt consecinte, nu sunt stimulente ale cresterii economice si nu ai de ce sa te atingi de ele”…

“E clar ca acum in Romania avem nevoie de capital strain pentru dezvoltare”, mai spune guvernatorul. Bineinteles ca am vrea sa fie capital romanesc, dar acesta a disparut. Mugur Isarescu mai spune ca nu putem stimula si economisirea si consumul in acelasi timp: “Daca stimulam economisirea asta va duce la o scadere a consumului, iar noi anul acesta ne bazam pe cresterea consumului ca sa avem crestere economica.”

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)