Cursul valutar este afectat în continuare de incertitudinile politice. Cotaţia oficială afişată joi de BNR este de 4,5915 lei/euro, în uşoară scădere faţă de recordul de miercuri – 4,5987 lei/euro. Joi, pe piaţa valutară, euro a debutat la cotaţii de 4,5990 lei, dar ulterior a coborât continuu, pentru ca la ora 12.00 să atingă un minim al zilei de 4,5890 lei, după care trendul s-a inversat.

La ora 13.00 a fost consemnată cotaţia oficială – valabilă până vineri – de 4,5915 lei/euro.

Miercuri, BNR a afișat un curs de 4,5987 lei/euro, nivel maxim din 3 august 2012.

Leul s-a depreciat semnificativ în zilele de dinaintea votului pe moțiunea de cenzură introdusă de alianța PSD-ALDE împotriva propriului guvern, însă după votarea moțiunii, investitorii așteaptă formarea unui nou guvern, iar presiunea asupra leului s-a redus, consideră analiștii.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)