Prezentă la conferinţa Capital – Dezvoltarea României 2016, Dana Demetrian, vicepreşedintele Executiv Retail şi Private Banking al BCR, a declarat că salariul mediu a crescut în România, „dar se situează mult sub cel la nivel european”.

„Una dintre întrebările cheie din ultima perioada este dacă creşterea consumului este generat de investiţie sau nu cumva este un alt val. Indiferent de ceea ce se întampla, sistemul bancar are rolul de a aloca capital. Avem decalaje în multe domenii, trebuie văzut cine stabileşte prioritatea pentru următorii ani. Mă rezum la un element cheie, spatiul locativ, un element important în generarea consumului din România. Realitatea este dură, în prezent 40% din locuinţe sunt ocupate de 3 – 5 peroane”, a precizat vicepreşedintele Executiv Retail şi Private Banking al BCR, Dana Demetrian.Potrivit acesteia, în România sunt 5% spaţii locative unde trăiesc şi şase persoane. „Avem în România aproximativ 600.000 de familii care doresc să participe la dezvoltatea spaţiului locativ şi la îmbunătăţirea spaţiului locativ actual. Până şi Bulgaria are un spaţiu locativ mediu mai mare decât al României. Nu toţi doresc să investească în spaţiul locativ prin instrumente de creditare. Trebuie dezvoltate instrumentele de economisire pentru tinerii care vor să participe la dezvoltarea spaţiului locativ”, a punctat Dana Demetrian, citată de revista Capital.ro

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)