Să păstrezi banii cash, și nu pe card, prezintă multiple dezavantaje în special pentru economie (în condițiile în care se știe că, odată depozitați în bănci, banii sunt deținuți transparent, prin urmare cu ajutorul conturilor se reduce economia la negru), a spus Dana Demtrian, vicepreședinte retail și private banking din cadrul BCR, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Întrebarea a fost pusă în contextul în care, se știe, premierul Mihai Tudose  refuză să își păstreze câștigurile pe card, invocând comisioanele bancare mari.

Vicepreședintele BCR a fost întrebat și în legătură cu recenta decizie a Curții Europene de Justiție, ca băncile să prevină clienții în legăturăcu viitoarele riscuri ce pot apărea pe parcursul derulării creditului. Dana Demetrian susține însă că aceasta afectează prea puțin banca. Riscul valutar este practic inexistent, în condițiile în care BCR acordă numai credite în lei, iar riscul de dobândă este prea puțin prezent, deoarece banca oferă împrumuturi cu dobândă fixă.

Demetrian a făcut câteva comentarii și în legătură cu comisioanele aferente tranzacțiilor pe card, menționând că „în cazul BCR și la alte bănci relația cu persoanele fizice este aproape gratuită. Există conturi curente gratuite și nu percepem comision pentru retragerile de numerar din bancomatele proprii”.

Vicepreședintele BCR a mai declarat în cadrul conferinței că banca pregătește un răspun oficial la acuzele aduse recent de politicieni că BCR, alături de alte bănci din sistem, nu a plătit în ultimii ani impozit pe profit.

Declarațiile au fost făcute  în cadrul unei conferințe de presă în care BCR a lansat sub o nouă formă contractele de credit folosite cel mai des în relație cu persoanele fizice. Practic, acestea au fost rescrise pe înțelesul publicului larg, sub forma unor broșuri, de trei jurnaliști și scriitori români.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)