BNR ar putea sa reduca dobanda de politica monetara la un minim record, pe masura ce inflatia incetineste, insa nu intentioneaza sa adopte masuri dramatice, a declarat luni Daniel Daianu, membru neexecutiv in Consiliul de Administratie al BNR, potrivit Bloomberg.

“Exista spatiul necesar pentru a continua sa reducem dobanda de politica monetara dar nu o vom face intr-un mod dramatic’, a spus Daniel Daianu, precizand insa ca aceasta este opinia sa personala. ‘Decizia de a nu reduce dobanda cu 50 de puncte de baza a fost determinata de opinia ca ar trebui sa lasam spatiul de manevra necesar pentru viitor. Astfel incat nu sunt singurul care crede acest lucru”, a spus Daianu.

Urmatoarea reuniune de politica monetara de la BNR va avea loc in data de 7 ianuarie.

“Vestea buna este ca mediul de inflatie scazuta ne permite sa continuam planul de relaxare monetara. Chiar daca nu vom mai reduce dobanda de baza avem rezervele minime obligatorii. Avem spatiul de manevra in ceea ce priveste politica monetara si nu suntem blocati cum sunt alte banci centrale”, declara la inceputul acestei luni guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

SURSA

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)