Biroul permanent al Senatului a aprobat, marți, chemarea guvernatorului BNR Mugur Isărescu, la audieri joi, de la ora 11.00 în comisiile reunite ale Parlamentului.

Daniel Zamfir afirmă că prezența lui Mugur Isărescu la audierea în comisii este obligatorie, şi a dat ca exemplu un articol din Regulamentul Senatului care spune că: „în cazul în care comisiile solicită participarea la lucrările lor a unor membri ai Guvernului sau a conducătorilor unor instituții publice, prezența acestora este obligatorie”.

Însă, joi, de la ora 11,00, BNR are ședintă de politică monetară iar apoi Guvernatorul va susține și o conferință de presă

Dan Suciu: De un an de zile, BNR a anunţat că joi, la 11:00, este şedinţa de politică monetară

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Băncii Naţionale a României (BNR), menţionează în replică la invitaţia primită, că audierea guvernatorului se suprapune cu şedinţa de politică monetară a BNR şi cere să se găsească o altă dată pentru reuniune.

„Mulţumim de invitaţie. De un an de zile, BNR a anunţat că joi, 7 februarie 2019, la ora 11:00, este şedinţa de politică monetară. Sunt convins că, din respect pentru activitatea BNR, se va găsi altă dată. Sunt însă chiar surprins că nu s a făcut această simplă verificare, astfel încât să se ţină cont de programul de şedinţe deja programate al BNR. Programul este public de un an de zile şi anunţat pe site şi la fiecare şedinţa de politică monetară. Sper să nu fie aceeaşi obsesie pentru persoane a domnului Zamfir şi aceeaşi lipsa de interes pentru teme reale pe care dânsul le-a manifestat deja”, a declarat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, marţi, la solicitarea MEDIAFAX.

Comisia economică a Senatului a cerut, marţi, Biroului Permanent, şi iniţierea unei anchete parlamentare cu privire la investigația efectuată de Consiliul Concurenței, deschisă în 2008, privind posibila încălcare a prevederilor legii concurenței de către întreprinderile active pe piața serviciilor bancare și interbancare din România.

În schimb, Florin Cîțu a cerut sancţionarea liderului comisiei economice, Daniel Zamfir, de la ALDE, pentru „abateri de la deontologia parlamentara”.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)