Ministerul Finanţelor Publice lucrează la un proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea Codului Fiscal astfel încât debitorii care apelează la darea în plată să fie scutiţi de impozitul aferent transferului de proprietate, însă doar la prima dare în plată, a anunţat joi ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu.

Prevederea OUG se aplică o singură dată pentru cei care renunţă la mai multe case. Deci, exceptarea de la impozit se va face pentru o singură locuinţă dată in plată.

“Subiectul este încă în discuţii la MFP. În acest moment lucrăm la o versiune în care să avem o excepţie pe o proprietatea supusă regimului de dare în plată. Ne-am întâlnit ieri (miercuri -n.r.) cu reprezentanţii notarilor şi cu ai Parlamentului care au lucrat la această lege. Suntem în faza în care încercăm să identificăm toate cazurile şi să le surprindem în mod corect în această modificare, astfel încât să se poată implementa, să nu ne lovim şi de alte probleme. Trebuie să găsim un mecanism simplu. Căutăm formule ca legea să iasă clară, dar principiul acesta este, să exceptăm de la această taxă pe tranzacţie o proprietate dată în plată”, a explicat Dragu prezenta la World Credit Congress & Exhibition (WCCE) care se desfasoara zilele acestea la Bucuresti.

Potrivit acesteia, se ia în calcul aplicarea scutirii pentru o singură locuinţă, şi nu o triere a beneficiarilor în funcţie tranşe de venit sau alte criterii, pentru că astfel actul normativ ar fi greu de implementat.

Ministrul Finanţelor a precizat că se analizează şi cazul celor care au fost deja executaţi silit şi figurează cu datorii la stat în contul impozitului datorat pentru transferul de proprietate de la momentul executării.

‘Este în lucru şi acest aspect. Încercăm să ne uităm la toate situaţiile şi să le tratăm pe toate, astfel încât ordonanţa să fie una completă’, a mai spus Dragu.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)