Legea dării în plată va influența foarte mult Programul Prima Casă și planurile foarte multor dezvoltatori care se bazează pe acest program. Actul normativ poate provoca un cutremur în sistemul bancar și în toată piața imobiliară, spune președintele Regatta Real Estate, Eduard Uzunov.

Uzunov: dacă avansul crește la 30%, puțini cumpărători vor putea să vină la bănci cu 15.000—18.000 euro în loc de 3.000 — 5.000 de euro.

“O lege dură a dării în plată înseamnă să lovim în finanțator, iar într-o industrie orizontală, cum este cea imobiliară — constructorii, dezvoltatorii, finanțatorii, consultanții stau toți în același cerc — dacă lovești în finanțarea de la bănci distrugi piața, pentru că nu există altă opțiune de finanțare. Nici aroganța băncilor nu este bună, dar nici această lege. Banca este motorul pieței imobiliare și al economiei”, spune Eduard Uzunov.

Și Asociaţia Dezvoltatorilor Imobiliari din România (Urbanis) avertizează că promulgarea Legii privind darea în plată va conduce imediat și irevocabil la efecte economice negative și extrem de grave.

“În aceste condiții, legea dării în plată va stopa imediat Programul Prima Casă, va bloca toate proiectele imobiliare în curs, va falimenta o întreagă industrie a construcțiilor și va desființa zeci de mii de locuri de muncă, fără a menționa toate afacerile conexe cu acest domeniu, care vor fi de asemenea foarte afectate”, precizeaza reprezentanții Asociației Dezvoltatorilor Imobiliari din România.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)