Surpriză din partea Comisiilor Juridică şi Economică din Senat. Deşi în şedinta comună din urmă cu o săptămână se decisese includerea programului Prima Casă în cadrul legii dării în plată, cu 8 voturi la 7, în raportul comun difuzat ieri, 23 februarie, s-a decis trimiterea în plenul Senatului a acestui amendament, menționându-se ca ar fi fost egalitate de voturi (8 pentru și 8 împotrivă), scrie Hotnews.ro.

Proiectul legii dării în plată fusese votat de senatorii din comisiile pe fond reunite, Juridică și Economică, în varianta propusă de deputatul PNL Daniel Zamfir, fiind respinse propunerile BNR și ale bancherilor, astfel că actul normativ urma să fie aplicat și contractelor în derulare, fără plafoane, dar și programului Prima Casă.

Senatorii din comisii vor trimite raportul și avizul legislativ în plenul Senatului, unde reprezentanții Băncii Naționale și ai comunității bancare își vor susține din nou amendamentele.

Avocatul Gheorghe Piperea a anuntat ieri pe pagina personală de Facebook că raportul a fost “restras”. 

“Raportul comisiei juridice a Senatului, favorabil legii dării în plată, a fost retras. Nu se mai discuta mâine în plen. Se reia discuția în comisii peste două săptămâni. Cel care, acum câteva minute, a făcut public acest anunț, la Radio Romania Actualități, este un anume senator Bota, de la PSD”, scria avocatul.

Marius Sorin Bota, senator: ”Este nevoie de o lege bună și pentru viitor”

Senatorul Marius Sorin Bota, membru în Comisa de Buget Finanțe, a declarat ieri la Radio Romania Actualități, că este de acord cu o lege care ține cont de opinia și recomandările venite de la CSM și Ministerul Justiției.

Senatorul a precizat că “avem nevoie de o lege prin care să nu periclităm accesul la creditare și să ne trezim peste un an sau doi cu 500.000 de oameni care nu mai au acces la credite. Populația trebuie să știe că noi suntem preocupați să rezolvăm problema lor de azi dar și că suntem preocupați ca în viitor această lege să fie funcțională și să nu inducă probleme în sistemul bancar și financiar.”

Dacă avem puțină răbdare în plus, o săptămână sau două, vom avea o lege bună și pentru viitor. Sper ca populația să înțeleagă, să aibă această răbdare, pentru că în România nu trăiesc doar 50.000 de oameni cu credite, trăiesc 5 milioane de români care au credite și trebuie să ținem cont de toată lumea, nu doar de cei care astăzi au o problemă și încercăm să o rezolvăm”, a subliniat senatorul la Radio Romania Actualități.

Marius Bota a mai susținut că speră ca săptămâna viitoare să intre la vot în Senat. După votul în plenul Senatului, pentru care încă nu s-a stabilit data, urmează ca proiectul de lege să ajungă în Camera Deputaților, unde va trece prin Comisia Juridică, care este comisie de raport, iar apoi va urma votul final în plenul Camerei.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)