Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a anunţat că asemnat ordinul prin care se înjumătăţesc taxelor notariale pentru românii care îşi dau casa în plată. Anunţul este aşteptat de datornici de două luni, atunci când a intrat în vigoare Legea care le permite să renunţe, în favoarea băncii, la locuinţa cumpărată prin credit.

„A fost semnat acest ordin săptămâna trecută, la sfârşitul săptămânii trecute, astfel încât a scăzut, astfel cum s-a agreat cu Uniunea Naţională a Notarilor Publici, cu 50% nivelul taxelor notariale care sunt legate de legea dării în plată”, a spus ministrul Justiției, Raluca Prună.

Decizia de înjumătăţire a taxelor notariale vine după ce Ministerul Finanţelor a renunţat la impozitarea transferului proprietăţii.

Legea dării în plată a intrat în vigoare pe 13 mai, iar acum sunt aproape 2.400 de dosare înaintate către justiţie.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)