Doi din trei romani sunt indatorati, in jumatate din cazuri sumele datorate depasind 5.000 de lei, potrivit unui studiu realizat de Kruk Romania. “Doua treimi dintre debitori au imprumutat bani de la banci, iar 20% de la rude”, a declarat luni intr-o conferinta de presa antropologul Vintila Mihailescu, coordonatorul studiului, citat de Mediafax.

Peste 40% dintre romani considera ca banii conteaza cat sa aiba un trai decent, iar 21% spun ca e bine sa ai cat mai multi bani

Mai mult de o treime dintre respondenti spun ca isi doresc sa aiba mai multi bani decat au in prezent.

„Cand vine vorba de datorii, romanii traiesc mai multe emotii decat polonezii, acestia avand o atitudine mai pragmatica”, a afirmat Iwona Slomska, membru al Consiliului de Administratie al Grupului Kruk din Polonia, responsabila de comunicare si marketing.

Peste jumatate dintre respondenti au mentionat ca parintii lor isi permiteau mai multe la varsta lor si ca aveau mai putine datorii.

In Romania, studiul a fost realizat online in perioada 1-12 mai pe un esantion de aproape 5.000 de persoane.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)