Asociatia Catalist si UniCredit Tiriac Bank au dat startul inscrierilor la cea de-a cincea editie a Concursului de Debut Literar UniCredit. Concursul este destinat autorilor romani care nu si-au mai publicat lucrarile in volum pana in prezent si le ofera acestora sansa de a-si vedea creatiile literare pe rafturile librariilor.

In acest an, perioada de inscrieri se va finaliza pe data de 9 mai, iar festivitatea de premiere, care va avea loc la sfarsitul lunii iunie, va desemna castigatorii celor 3 categorii de concurs: roman, proza scurta si poezie.

La fel ca in anii precedenti, operele inscrise vor fi evaluate de catre personalitati din domeniul literar si academic. Juriul de anul acesta va fi format din: Liviu Papadima (Conferentiar, Doctor in Filologie, decan al Facultatii de Litere, Universitatea din Bucuresti), Paul Cernat (critic literar, publicist, lector universitar la Facultatea de Litere, Bucuresti)  si Marius Chivu (critic literar, redactor-editor Dilema Veche si Dilematica).

[quote_left]NOU: Afla informatii unicat despre clientii de top ai bancilor prezentate in exclusivitate in cadrul studiului de piata “Cum isi impart bancile piata de Private Banking“. CLICK AICI![/quote_left]Volumele castigatoare vor fi publicate si promovate de Editura Humanitas in cadrul Targului International Gaudeamus – Carte de invatatura, editia a XIX-a, care va avea loc in perioada 21-25 noiembrie 2012.

“Continuam traditia de sustinere a noilor talente si a culturii in general, inspirata din filozofia grupului UniCredit, care deruleaza – la randul sau – de mai multi ani, un concurs de literatura la nivel regional. Suntem foarte mandri de scriitorii descoperiti cu ocazia editiilor anterioare si ne exprimam increderea in valorile cu adevarat relevante in contextul societatii actuale”, spune Anca Nuta, Head of Identity & Communication UniCredit Tiriac Bank.

„Ne bucuram foarte mult ca reusim sa continuam acest proiect. Este un efort de echipa, prin care fiecare dintre noi incearca sa deschida un drum talentelor tinere si mai putin tinere”, afirma Cristina GUSETH, director Asociatia Catalist.

Concursul de Debut Literar UniCredit va fi sustinut prin doua dezbateri pe teme literare, organizate la Facultatea de Litere-Universitatea Bucuresti si la PAVILION – center for contemporary art & culture. Acestea vor reuni nume cunoscute in domeniul literar romanesc si vor incuraja interactiunea libera intre pasionatii de literatura. Informatii suplimentare despre criteriile de eligibilitate, modalitatea de inscriere in concurs, precum si despre editiile din anii precedenti sunt disponibile pe site-ul www.bibliofagia.ro.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)