Alpha Bank România le permite Clienților care utilizează serviciul E-commerce să efectueze plăți online prin card bancar în lire sterline, completând astfel cu încă o monedă lista inițială a celor trei monede acceptate încă de la lansarea serviciului Alpha E-commerce – RON, EURO și USD, potrivit unui comunicat de presă.

Această facilitate aduce un real avantaj, mai ales comercianților care se adresează clienților din Marea Britanie (pachete turistice, cazare, bilete de avion, etc.).

“Alpha Bank este prima bancă din România ce permite procesarea și decontarea tranzacțiilor online în lire sterline. Prin această nouă facilitate, venim în întâmpinarea comercianților care activează pe segmentul de servicii turistice și le oferim posibilitatea de a încasa contravaloarea serviciilor vândute către posesorii de carduri din Marea Britanie direct în moneda de achiziție, fără a mai fi afectați de cursul de schimb valutar”, a declarat Cristian Dragoș, Vicepreședinte Executiv Retail în cadrul Alpha Bank România.

Noul serviciu aduce avantaje și posesorilor de carduri care achiziționează aceste produse din Marea Britanie, deoarece aceștia evită eventualele diferențe de curs valutar ce pot apărea la nivelul tranzacției.

Această facilitate a fost realizată în parteneriat cu Romcard, unul dintre principalii furnizori de servicii pentru tranzacțiile cu carduri bancare din România.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)